Kakaos Suti (Chocolate Cookies)
2 tojas
1 evokanal edesitoszer
1 evokanal kakaopor (ha lehet alacsony zsirtartalmu, de semmi esetre sem Nesquick :D )
1 evokanal buzakorpa
2 evokanal zabkorpa
nehany csepp Dr. Oetker aroma (mogyoro, narancs, vanilia – amit epp otthon talalsz)
Valaszd szet a tojasokat. A feherjeket verd fel kemeny habba. Egy talban keverd ossze a tojassargajat, az edesitot, a kakaot a zab-es buzakorpat es az aromat. Ovatosan forgasd be a felvert feherjet.
Tegyel egy tespsi aljara alufoliat, a maszabol keszits 8 kupacot es elomelegitett sutoben (180C ) sussd 20 percig. (Lehet, hogy 20 perc sok...nezz ra)
Madartej
0.75 l zsirszegeny tej
4 tojas
leheletnyi so
Folyekony edesitoszer
Vanillia aroma
Valaszd szet a tojassargajat es a feherjet. A feherjet leheletnyi soval verrd fel kemeny habba.
A sargajat keverd ossze az edesitoszerrel es a vanillia aromaval (sajos nem tudom mennyivel, szoval kostold meg. Probaltam por edesitovel (candarel) az nem oldodott fel.) Egy 3-4 l-es labasban melegitsd fel a tejet, amikor gyongyozni kezd vedd lejebb a hofokot es egy vizes evokanallal szaggasd bele a fehetjet. Ne teggyel tul sokat, megnonek!!! 1-2 percig hagyd foni a feherjekett, majd fordits meg a gombocokat. Szedd ki egy talba. Miutan az osszes feherje kesz, folyamatos kevergetes mellett ontsd bele a tojassargaja mixet. (kostold meg, hogy eleg edes-e, ha nem tegyel meg edesitot)
Huzd le a tuzrol , ontsd at egy uvegtalba es tedd vissza a feherjeket. Kesz!